#trainingsprogramma
Retoriek voor managers

Filosofie

Communicatie is een sleutelbegrip van zeer snelle economische processen in de moderne industriestaten geworden. Vooral managers gaan er in de meeste gevallen vanuit, dat zij met traditionele retoriek succesvol kunnen zijn. Dat is echter niet meer voldoende: als manager moet men tegenwoordig steeds argumentatief met mensen omgaan. Dit seminar toont de deelnemers, hoe men met moderne argumentaties en luister- en vraagtechnieken met succes verschillende soorten zakelijke gesprekken kan voeren en hoe men in moeilijke gesprekken met medewerkers op een doortastende manier zijn meningen naar voren kan brengen en beslissingen kan nemen.

Doelgroep

Managers in ondernemingen en organisaties.

Onderwerpen:

- Het communicatieproces
- Zakelijke gespreksvoering
- Planning en fasen van het zakelijke gesprek
- Soorten zakelijke gesprekken
- Gespreksformules
- Argumenten en argumentaties
- De inhoudsgerichte taak
- De relatiegerichte taak
- Luister- en vraagtechnieken

Na het seminar

Beschikken de deelnemers over moderne communicatieve hulpmiddelen. Kunnen zij een argumentatiecatalogus voor verschillende situaties ontwerpen en samenstellen. Zijn de deelnemers door de hulpmiddelen in staat om met succes met hun medewerkers te communiceren. Kunnen de deelnemers argumentatief hun wil doorzetten. Kunnen zij de eigen positie motiveren en die van de medewerker doelgericht met vragen achterhalen. Kunnen de deelnemers na afloop van een gesprek een analyse van de minder succesvolle passages etc. op basis van argumenten en conclusies maken.

Praktijkoefeningen

De praktijkoefeningen worden individueel op de behoeften van uw onderneming afgestemd. Wij willen daarom vooraf uw onderneming in al haar facetten leren kennen en realiseren de trainingen en oefeningen ter plekke.

Praktijkoefeningen

Indien u vragen heeft over onze diensten en prijzen of wilt u ons uw wensen of voorstellen kenbaar maken? Neemt u dan contact met ons op!

NIEUWSBRIEF

Ook een nieuwsbrief ontvangen?

LITERATUUR

ADRESGEGEVENS
Meidoornlaan 38
2712 TT
Zoetermeer
Copyright © 2023 All Rights Reserved