#trainingsprogramma
Omgaan met moeilijke medewerkers

Filosofie

Welk gedrag men als “moeilijk” ervaart, kan zeer relatief zijn. Want ieder van ons heeft subjectieve ideeën, voorkeuren, sympathieën enz. Zo zijn bepaalde mensen voor de een collega’s waar men de voorkeur aangeeft en voor de ander onbekwame collega’s. Dat is de ene kant van de medaille. De andere kant toont dit seminar: overal zijn er medewerkers die niet alleen het doel van de onderneming nastreven maar daarnaast nog persoonlijke doelen willen realiseren. In dit seminar wordt de deelnemers duidelijk gemaakt hoe men het beste met zulke medewerkers kan omgaan.

Doelgroep

Jonge managers en teamleiders die zich als manager resp. als teamleider verder willen ontwikkelen en profileren

Onderwerpen:

- Consequente leiderschapsstijl
- Hoofdcategorieën van medewerkers
- Typische aanleidingen voor moeilijke gesprekken met medewerkers
- Fasen in de probleemescalatie
- Balans van verstand en gevoel
- Effectieve gespreksvoorbereiding
- Afweerreacties opvangen
- Zeven fasen in het gesprek met de medewerker

Na het seminar

Herkennen en onderkennen de deelnemers het gedrag van moeilijke medewerkers. Weten zij hoe men het beste met dit gedrag kan omgaan. Zijn de deelnemers in staat om een gesprek met een moeilijke medewerker effectief voor te bereiden en er nazorg aan te besteden. Kunnen zij afweerreacties van de kant van de medewerker op adequate wijze opvangen.

Praktijkoefeningen

De praktijkoefeningen worden individueel op de behoeften van uw onderneming afgestemd. Wij willen daarom vooraf uw onderneming in al haar facetten leren kennen en realiseren de trainingen en oefeningen ter plekke.

Praktijkoefeningen

Indien u vragen heeft over onze diensten en prijzen of wilt u ons uw wensen of voorstellen kenbaar maken? Neemt u dan contact met ons op!

NIEUWSBRIEF

Ook een nieuwsbrief ontvangen?

LITERATUUR

ADRESGEGEVENS
Meidoornlaan 38
2712 TT
Zoetermeer
Copyright © 2023 All Rights Reserved